Prostreno.cz

Ryba pošírovaná v bílém víně

Ryba v bílém víně s červenou paprikou.

16.03.2016 Mikeš
40min

15min příprava

25min vaření

327 kJ / 78 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rybu opláchněte, osušte a nakrájejte na přibližně 6 cm široké plátky.
  2. Ve velké pánvi (nebo woku) smíchejte víno, na kostičky pokrájenou papriku, kajenský pepř, drcený česnek a přiveďte k varu.
  3. Snižte teplotu a duste za občasného míchání 5 minut.
  4. Přidejte osolené porce ryby, přikryjte a duste na mírném ohni přibližně 12 minut.
  5. Ryby vyndejte a dejte je na servírovací talíř.
  6. Papriky vyndejte děrovanou lžící a nasypte je na ryby.

TIP:

POŠIROVÁNÍ = mírné vaření v kapalině, udržované na teplotě těsně pod bodem varu (90 - 95 °C), kdy se povrch kapaliny začíná jen neznatelně čeřit. Někdy se tomu říká "utajený var".


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    204,42 g
  • Sacharidy:

    34,24 g
    • Cukry:

      12,24 g
  • Tuky:

    11,61 g
  • Vláknina:

    6,74 g

Aktivita pro spálení:

237 kcal
29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení





Podobné recepty

Rybí karbanátky

(28 hlasů)
55min
822 kJ

Špízy ze pstruha

(31 hlasů)
2h a 40min
322 kJ

Ryba pečená s pórkem

(13 hlasů)
50min
790 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ryba pošírovaná v bílém víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba