Prostreno.cz

Makrela na citronech

Makrela pečená s citrony a tymiánem.

17.03.2016 sun
55min

25min příprava

30min vaření

560 kJ / 133 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Prsty si namočte do oleje a vetřete ho do kůže ryby, ryby osolte a opepřete.
  3. Dvěma třetinami citronových plátků vyložte olejem vymazanou zapékací misku.
  4. Břišní dutinu očištěných ryb vyplňte zbylými kolečky citronů, nasekanými bylinami a rozmačkaným česnekem.
  5. Pečte v troubě přibližně 30 - 40 minut, podle velikosti ryby.
  6. Při servírování opatrně oddělte kůži, pak nadzdvihněte kousek masa a oddělte ho od páteře.
  7. Rozdělte na talíře a podávejte ozdobené plátky pečených citronů.

TIP:

Rybu můžete vložit do pekáčku až osm hodin před pečením, vůně česneku, bylin a citronu se krásně rozvine. Před uložením do chladničky pekáč překryjte fólií; ryba neoschne a ostatní potraviny nenačichnou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,47 g
  • Sacharidy:

    62,66 g
    • Cukry:

      12,48 g
  • Tuky:

    102,25 g
  • Vláknina:

    14,19 g

Aktivita pro spálení:

338 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

100

minut uklízení





Podobné recepty

Ryba s pomerančovou kůrou

(17 hlasů)
45min
591 kJ

Losos s orestovaným česnekem

(24 hlasů)
40min
1161 kJ

Rybí karbanátky

(28 hlasů)
55min
822 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Makrela na citronech

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba