Prostreno.cz

Sumec s dušeným pórkem

Sumčí filet nebo sumčí podkova jsou pochoutkou, která dozajista obohatí i váš jídelníček.

13.04.2016 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

395 kJ / 94 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Pórek nakrájejte na 3 - 4 cm kousky.
  3. Ve velké pánvi na rozehřátém másle pórek orestujte.
  4. Přidejte hořčici, smetanu a přiveďte k varu. Dochuťte trochou soli a pepře.
  5. Pórek nalijte do pekáče.
  6. Porce ryby osolte, opepřete a položte na pórek.
  7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 25 minut.
  8. Hotovou rybu posypte nasekaným koprem.
  9. Podávejte s vařenými bramborami a klínky citronu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,49 g
  • Sacharidy:

    40,99 g
    • Cukry:

      21,34 g
  • Tuky:

    57,80 g
  • Vláknina:

    5,82 g

Aktivita pro spálení:

308 kcal
38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

91

minut uklízení





Podobné recepty

Makrela na citronech

(16 hlasů)
55min
560 kJ

Kapr na medu

(19 hlasů)
45min
1052 kJ

Štika s kopřivami

(16 hlasů)
50min
608 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

smetana na vaření 12%

133 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T12 g

hořčice

66 kcal / 100g
B4 g
S5 g
T6 g

Bílý pepř

296 kcal / 100g
B10 g
S68 g
T2 g

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Sumec s dušeným pórkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba