Prostreno.cz

Vepřové maso s křenovou omáčkou

Dušená vepřová kotleta s křenovou omáčkou.

15.08.2016 lanvin
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

691 kJ / 165 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky.
  2. Vývar zahřejte ve středně velkém kastrolu k varu, přidejte tymián, oloupanou a nasekanou cibuli.
  3. Do vývaru vložte maso, které nechte zakryté pomalu vařit dokud nezměkne.
  4. Měkké maso vyndejte a uchovejte na teplém místě.
  5. Vývar sceďte do menšího kastrůlku, přidejte máslo, metličkou intenzivně míchejte, dokud se všechno máslo nerozpustí.
  6. Přidejte instantní jíšku, smetanu a 10 minut vařte.
  7. Nakonec do máčky vmíchejte nastrouhaný křen. Podle potřeby dochuťte solí.
  8. Maso podávejte přelité omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    230,82 g
  • Sacharidy:

    77,80 g
    • Cukry:

      11,22 g
  • Tuky:

    167,55 g
  • Vláknina:

    2,75 g

Aktivita pro spálení:

729 kcal
91

minut jízdy na kole

69

minut běhu

217

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové plátky recept

(9 hlasů)
50min
577 kJ

Vepřové plátky s kapary

(15 hlasů)
55min
455 kJ

Vepřové plátky s omáčkou​

(9 hlasů)
45min
953 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

křen

48 kcal / 100g
B1 g
S11 g
T0,5 g

Zeleninový vývar

5 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso s křenovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba